Menu: Wigilia Pracownicza
Wybierz pozycje które Cię interesują. A my indywidualnie wycenimy Twoje zamówienie:
PRZYSTAWKI
Tatar ze śledzia z kromką wiejskiego chleba
Panna cotta/ goździk/ marynowany burak/ orzechy/ miód/ cynamon
ZUPY
Tradycyjnie:
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem
Grzybowa z lanymi kluskami
Rybna z ziemniakami
Inaczej:
Barszcz czerwony z makowymi kluseczkami
Krem z buraków z malinami i prażonymi migdałami
Zupa piernikowa ze śliwkami i orzechami laskowymi
DANIA GŁÓWNE
Karp filet soute smażony na maśle
Dorsz filet w panierce
Dorsz filet w sosie estragonowym
Polędwica z dorsza w sosie rakowym
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Krokiety z kapustą i grzybami lub mięsem
Kapusta zasmażana z grzybami
Dorsz z pieca w sosie piernikowym
Łosoś z pieca w sosie cytrynowym z nutą anyżu
Łosoś zapiekany pod pomarańczowo-cynamonową kruszonką
Konfitowane udo z kaczki z żurawiną
Pieczona szynka w sosie tymiankowym
DODATKI
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Sos grzybowy
Borowiki w śmietanie
Kompot z suszu
DESERY
Sernik
Rolada makowa
Piernik
Jabłecznik
ZIMNA PŁYTA
Śledź w śmietanie
Śledź po wiejsku
Śledź po kaszubsku z wędzoną śliwką
Ryba po grecku
Dorsz w zalewie octowej
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i jajkiem
Sałatka śledziowa z burakami i fasolą
Półmisek mięs pieczonych
Półmisek wędlin
Wybór serów
Pasztet warzywny z suszonymi pomidorami
Vol-au-vent z musem grzybowym
PRZYKŁADOWE MENU SERWOWANE: 230zł/os netto – cena liczona z obsługą
(kompot z suszu, woda w karafkach)
Przystawka:
Panna cotta/ goździk/ marynowany burak/ orzechy/ miód/ cynamon
Zupa:
Zupa piernikowa ze śliwkami i orzechami laskowymi
Danie główne:
Polędwica z dorsza/ sos rakowy/ ziemniaki hasselback/ marchew paryska
Deser:
Ciepła szarlotka/ creme anglaise/ mak/ migdały
PRZYKŁADOWE MENU BUFET 120zł/os netto:
(kompot z suszu, woda w karafkach)
Barszcz czerwony z uszkami
Karp filet soute smażony na maśle
Pierogi z kapustą i grzybami
Ziemniaki pieczone
Płyta zimna:
Śledź w śmietanie
Śledź po wiejsku
Ryba po grecku
Dorsz w zalewie octowej
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym
Słodki stół 100g/os:
Sernik
Piernik
Jabłecznik
Kawa, herbata, mleko, cukier, cytryna