Komunia 2026
Komunia to wyjątkowy moment – poznaj naszą ofertę i zamów elegancki catering, który zachwyci Twoich gości

WYBIERZ JEDNĄ Z NASZYCH GOTOWYCH PROPOZYCJI:
MENU I) 130zł brutto/ osobę:
Zupa 1 do wyboru*:
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem z pomidorów z bazylią i groszkiem ptysiowym
Kotlet drobiowy panierowany
Pieczeń z karczku w sosie własnym
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kluski śląskie w masełku
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem
Surówka z buraków z cebulą
Surówka z marchewki
MENU II) 180zł brutto/ osobę:
Zupa 1 do wyboru*:
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z bazylią i groszkiem ptysiowym
Szynka pieczona w sosie własnym
Filet z kurczaka panierowany w Panco
Rolada wołowa Śląska
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kluski śląskie w masełku
Młoda kapusta duszona w śmietanie
Surówka z buraków z cebulą
Surówka z marchewki z żurawiną
MENU III) 230zł brutto/ osobę:
Zupa 1 do wyboru*:
Tradycyjny rosół z makaronem
Consome z kaczki z kluseczkami tymiankowymi
Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
Krem z borowików z grzankami ziołowymi
Confitowane udo kacze z żurawiną
Roladka z indyka ze szparagami
Sznycel wieprzowy panierowany
Łosoś pieczony z zielonym pesto na szparagach
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Buraczane gnocchi w masełku
Ryż z warzywami
Surówka z młodej kapusty z koperkiem
Czerwona kapusta duszona w winie z figami
Surówka z buraków z cebulą
Mini marchewka gotowana z miodem, oliwą isezamem
* minimalne zamówienie 10 porcji z danego rodzaju zupy
ROZBUDUJ MENU O ZIMNĄ PŁYTĘ – 70 zł brutto/ osobę
PŁYTA 5 pozycji do wyboru
- Półmisek wędlin z piklami
- Półmisek serów z owocami i orzechami z antipasti
- Kruche przekąski z musami
- Tymbaliki drobiowe z jajkiem przepiórczym
- Mini Caprese z pesto bazyliowym
- Sałatka grecka z fetą i oliwkami
- Sałatka Nicejska
- Sałatka jarzynowa z jajkiem
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i parmezanem
- Warzywa grillowane z kruszonym serem i prażonymi ziarnami
- Carpaccio z pieczonego buraka ze świeżym szpinakiem, jabłkiem i serem feta
- Bukiet sałat z zielonymi szparagami, świeżymi warzywami, grzankami i winegretem
- Mini croissanty z szynką włoską i parmezanem/ w stylu capresse z pesto
- Mini gofry wytrawne z musem z suszonych pomidorów i bazyliową pastą z szynką i rukola
- Placuszki ziemniaczane z serkiem ziołowym, wędzonym łososiem i jajkiem przepiórczym
- Krewetki na salsie mango z chilli
- Bułeczki Bao bao z chrupiącym kurczakiem/ aromatyczną krewetką z warzywami posypane kolendrą i sezamem
- Mini burgery z wołowiną i serem cheddar / z grillowanym halloumi i guacamole
- Pieczywo/ masło czosnkowe – w zestawie
ROZBUDUJ MENU O SŁODKĄ PŁYTĘ – 70 zł brutto/ osobę
PŁYTA 5 pozycji do wyboru
- Chałka z ricottą, miodem i świeżymi malinami
- Mini gofry z kremem waniliowym i owocami
- Mini croissanty z czekoladą
- Mini Tiramisu z kremem mascarpone i kakao
- Mini Miodownik z karmelem i kruszonymi orzechami
- Mini Panna cotta z musem truskawkowym
- Mini Kinder Bueno
- Mini Raffaello
- Mini Cheese cake z truskawkami
- Mini Chia z mango i borówkami
- Mini Zielony Mech z kremem mascarpone i granatem
- Mix ciast domowych
- Mini Donuty w kolorowej polewie
- Mini puszyste ptysie z kremem waniliowym
OPCJE WEGETARIAŃSKIE
(mogą zawierać jajka i mleko) – wybrane pozycje w zestawie mogą być zamienione przez poniższe propozycje:
- Bulion warzywny z makaronem 100% durum
- Kotlet mielony z kalafiora
- Boczniak panierowany lub smażony z ziołami i czosnkiem
- Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowym
- Wegańskie nuggetsy w panierce
WARUNKI WSPÓŁPRACY
- Każdy wybrany pakiet, można powiększyć o płytę z zimnymi lub słodkimi przekąskami.
- Przy zamówieniach do 1000 zł wartości będzie doliczany transport i serwis. Minimum logistyczne to 700 zł.
- Istnieje możliwość wynajęcia sali na miejscu na Państwa wydarzenie: mamy dwie lokalizacje: Marszowicka i Komandorska.
- Przy rezerwacji z salą zapewniamy całą zastawę, wystrojenie pod uroczystość i kącik kawowy z galanterią i napojami – zapytaj o szczegóły.
- Jest możliwość przyniesienia własnego tortu lub słodkości – wtedy należy mieć potwierdzenie zakupu i ponieść opłatę – 5zł/ os.
- Do w/w dań jako wywóz, jeśli będą potrzebne, należy doliczyć podgrzewacze/bemary/ kociołki – wycena indywidualna w zależności od ilości gości – istnieje też możliwość posiłków w opakowaniach jednorazowych lub w genach do zwrotu.
- Usługi dodatkowe płatne liczone indywidualnie: całodzienny serwis/ zastawa/ stoły/ krzesła/dodatki/ ozdoby/ kwiaty W cenie: dowóz, serwis – rozstawienie dań/ korzystanie z naszych jednorazowych, eleganckich pater
- Dzieci do 7 lat – 50% ceny kosztów menu.
